Hoe een bakkerij te beginnen: Een doe-het-zelf gids voor ondernemers

Yay Taart (eerst Henri's home bakery)

Een bakkerij is een detailhandelsbedrijf dat gebakken goederen maakt en verkoopt. Gebakken producten zijn onder meer brood, cake, gebak en andere levensmiddelen die u in een bakkerij, kruidenierswinkel of koffiehuis kunt vinden. Bakken is de wetenschap van het produceren van voedsel waarbij specifieke ingrediënten worden gecombineerd om de gewenste textuur, smaak en uiterlijk te creëren. Bakkerijen kunnen gespecialiseerd zijn in het maken van één product, zoals Franse macarons of cupcakes, of ze kunnen generalistisch zijn, zoals een bakkerij die zowel traditionele als niet-traditionele gebakjes maakt.

Opzetten van uw bedrijfsstructuur

Voordat u begint met de verkoop van uw goederen, moet u uw bedrijfsstructuur opzetten. Je kunt een eenmanszaak beginnen of een bedrijf met aandeelhouders worden. Als je een eenmanszaak hebt, moet je belasting betalen over je inkomsten en een aparte belastingaangifte indienen. Als u een vennootschap bent, hoeft u geen belasting te betalen totdat u winst begint te maken. Hoe dan ook, het is het beste om andere mensen aandelen in uw bedrijf te laten bezitten. Dat kunnen familieleden zijn, zakenpartners, of een vennootschap die u opricht om aandelen te houden. Afhankelijk van uw bedrijfsstructuur moet u mogelijk ook een aantal bedrijfsgerelateerde documenten indienen bij overheden en andere entiteiten. Als u een vennootschap opricht, moet u statuten en huishoudelijke reglementen indienen. Als u een eenmanszaak opricht, moet u jaarlijks een bericht van adreswijziging indienen en belasting betalen over uw inkomsten.

Beslis over uw productlijn en prijsstrategie

De eerste stap bij de lancering van uw nieuwe bakkerij is het bepalen van uw productlijn en prijsstrategie. Dit zal afhangen van een aantal factoren, zoals uw locatie, hoeveel vraag er is voor uw producten, en hoeveel u in staat bent om te verkopen. Als u zich wilt richten op de verkoop van brood, gebak en taarten, kunt u overwegen een locatie te openen in de buurt van een grote, welvarende bevolking. Als je meer ongewone producten wilt aanbieden, zoals ijs, moet je een locatie zoeken in de buurt van een grote, welvarende bevolking die van dit soort dingen houdt.

Als u een algemene bakkerij wilt beginnen, moet u zich concentreren op de locatie. Omdat u met andere winkels zult moeten concurreren om klanten, kunt u uw winkel het beste niet in een gebied met een hoge concentratie van concurrenten hebben.

Duik in de cijfers – specificeer uw kosten en opbrengsten

Vervolgens wil je in de cijfers duiken en je kosten en opbrengsten specificeren. U begint met het bepalen van uw kosten en telt daar de eventuele winst bij op. Uw kosten omvatten de kosten van verkochte goederen (COGS), inclusief ingrediënten, lonen en bedrijfskosten.

Vervolgens berekent u uw brutowinst. U deelt uw brutowinst door de kosten van de verkochte goederen om uw brutowinstmarge te bepalen.

Conclusie.

Een bakkerij runnen vergt veel hard werk, lange werktijden en veel creativiteit. Het vereist ook een bedrijfsstructuur met rechtspersoonlijkheid en een serieuze hoeveelheid kapitaal. Voordat u kunt hopen om die investering om te zetten in winst, zul je veel moeite moeten doen om uw klantenbestand op te bouwen en uw bedrijf te laten groeien. Dat gezegd hebbende, zijn er goede redenen waarom bedrijven als deze zo winstgevend zijn. Bakken is een ambacht dat een hoge mate van specialisatie vereist. Een goed voorbeeld om te nemen is bijvoorbeeld Yay Taart (eerst Henri's home bakery), een bekende bakerij met een solide bedrijfsstuctuur.

Brood is een basisvoedingsmiddel dat elke dag wordt gebruikt, en mensen betalen een hoge prijs voor vers brood. Het is ook een levensmiddel dat moeilijk na te maken is, waardoor het een nog gewilder aankoop wordt. Het goede nieuws is dat er veel manieren zijn om een bakkerij te beginnen, en de stappen die in dit artikel worden beschreven, zullen u op de goede weg helpen.